Din hundeadfærds-behandler i Kolding

Udviser din hund problemadfærd? Som certificeret hundeadfærdsbehandler tilbyder jeg hjælp til familiehundeejere med at løse store og små udfordringer relateret til hundens adfærd. 

Hvorfor skal du vælge mig som din professionelle adfærdsbehandler, når du har udfordringer med din hund?

Jeg er eksamineret og certificeret adfærdsspecialist og hundeadfærdsbehandler. Jeg tilbyder vejledning og undervisning til hundeejere i forbindelse med adfærdsterapi til familiehunde. Jeg er uddannet fra KHAC, Kolding, og har et indgående kendskab til hundes naturlige adfærd og racespecifikke egenskaber indenfor alle racegrupper. Det sikrer dig professionel sparring omkring lige netop din hunds adfærd.

Når du møder mig, møder du en erfaren adfærdsrådgiver og hundetræner. Jeg sætter dig som ejer i centrum, og har din hund som omdrejningspunkt. På en konsultation hos mig får du individuel og skræddersyet vejledning omkring din hunds adfærd uanset race, alder og træningsniveau. Alle racer er velkommen.


Træningsfilosofi

Mit arbejde med hunde tager udgangspunkt i positive træningsmetoder, baseret på videnskab. Det betyder, at alt vejledning og undervisning omkring dig og din hund foregår i positive rammer og ud fra anerkendte teorier, hvor lysten til at samarbejde gennem leg og positive træningsmetoder har højeste prioritet.

Det er min mission, at det skal være sjovt for dig at have hund – og det skal samtidig være sjovt at være din hund.

10 gode grunde til at få hjælp af en professionel hundeadfærdsbehandler 

Der kan være mange gode grunde til at få hjælp til at ændre din hunds adfærd. Som professionel adfærdsrådgiver tilbyder jeg adfærdsterapi og hjælper hver uge hundeejere i Kolding og opland med at løse små og store adfærdsproblemer og -udfordringer.

Gode grunde til at få hjælp af en professionel hundeadfærdsbehandler kan f.eks. være når din hund:

 • Ikke kommer, når du kalder
 • Har problemer med at være alene hjemme
 • Gør meget
 • Bider, knurrer og udviser aggressiv adfærd
 • Virker usikker
 • Ikke er træningsvillig
 • Virker trist og deprimeret
 • Virker ukoncentreret, stresset eller rastløs
 • Er for vild, når du får gæster
 • Bider ting i stykker

Få hjælp til din hunds adfærd

Der kan være mange årsager til, at din hund udviser problemadfærd. Den gode nyhed er, at der i de fleste tilfælde er hjælp at hente. 

Du har sikkert oplevet, at en eller flere i din nærmeste omgangskreds, gerne vil komme med gode råd til, hvordan du skal løse problemet med din hunds uhensigtsmæssige adfærd? Næsten alle mennesker har en mening om, hvad der er rigtig og forkert hundetræning og hundeopdragelse. Det kan være svært at finde vej gennem junglen af de mere eller mindre gode hunde-råd, man får fra sin omgangskreds, fra de sociale medier, og de råd om hundeopdragelse man kan finde i bøger og på nettet. 

Alle hunde er unikke selvstændige individer – og det er deres ejere også. Derfor er det vigtigt at kigge på, hvordan dit samspil med din hund er, og tilpasse adfærdstræningen herefter. 

Med afsæt i både din og din hunds adfærd og jeres rutiner, får du hos mig professionel og individuel sparring, undervisning og vejledning til at ændre din hunds adfærd i positiv retning.

Når din hund har en uhensigtsmæssig adfærd

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven. Og sådan er det også ofte. Men måske er du en af dem, der oplever, at det at have hund er ganske anderledes, end du forestillede dig, inden du fik din hund?

Det kan faktisk være virkelig anstrengende og i nogle tilfælde nærmest ødelæggende for familiefreden at have hund. Det kan påvirke dit humør, gøre dig irriteret, trist, frustreret og stresset, hvis din hund har en uhensigtsmæssig adfærd.

Heldigvis er det gennem adfærdsbehandling i langt de fleste tilfælde muligt at løse problemerne og få en harmonisk hund, som trives, uden at den føler behov for at ødelægge ting eller terrorisere familien eller naboerne.

Det kræver, at du lærer at forstå din hunds adfærd og sætte ind med de rigtige redskaber for at ændre din hunds adfærd, så du får den hund du ønsker dig.

Hunde er lige så forskellige som mennesker er. Men racerne har nogle fællestræk, som vi sammen med kendskab til de betingelser, som din hund lever under, kan udnytte til at lære at forstå din hunds adfærd og regulere den, så du og din hund kan leve harmonisk med hinanden.

Som hundeadfærdsbehandler hjælper jeg familier med hund i Kolding og omegn til bedre trivsel

Med mig som din samarbejdspartner arbejder vi sammen hen imod en harmonisk og mindre problemfyldt hverdag for dig og din hund.

Du er en vigtig del af processen – jeg dikterer ikke den rigtige vej – den finder vi ved sammen at se på dine og din hunds muligheder, ressourcer, ønsker og behov.

Jeg leverer professionel sparring og samler trådene – du leverer know how for lige præcis jeres forhold, arbejdsbetingelser og rammer. Sammen skræddersyr vi en realistisk og holdbar træningsplan for at skabe en varig god, positiv og sund relation mellem dig og din hund.

Det behøver ikke at være svært – men man skal jo vide, hvordan man gør. At finde og holde den røde tråd er essentielt for at løse jeres udfordringer.

Lær at forstå hvorfor din hund udviser problemadfærd

Du kan høre og læse mange gode råd om hundeopdragelse. Du kan synes, at du gør alt rigtigt, men oplever, at hunden alligevel ikke fungerer optimalt. Eller du kan synes, at du får så mange råd og ideer til at løse problemet, at det virker alt for uoverskueligt at gå i gang med projektet på egen hånd.

Jeg hjælper dig med at lære at forstå din hunds adfærd. Det er vigtigt. For med forståelse for lige netop din hunds adfærd, bliver du i stand til at sætte ind på den rigtige måde og lige præcis der, hvor det giver mening at arbejde med din hund.

Jeg leverer overskuelige værktøjer og en individuel træningsplan, som hjælper dig med at aktivere, stimulere og træne din hund, så du får en afbalanceret hund og undgår adfærdsrelaterede problemer i hverdagen.

Vi Min lille rundkørsel (blanding af Tysk Jagtterier, Jack Russel Terrier og Ruhåret Gravhund) har altid været sød og opført sig uden de store unoder. Men efter min skilsmisse begyndte hun at gnave i døre og dørkarme, når hun var selv hjemme – et rigtigt træls og dyrt problem.

Jeg kontaktede Hanne, Hunderåd, Kolding der med sin saglige, professionelle og forstående tilgang fik løst problemet.

Jeg har nu igen fået min glade og velopdragne lille hund tilbage, og jeg vil bestemt anbefale at søge professionel hjælp, hvis man har et problem med sin hund. Her kan Hunderåd bestemt anbefales. Jeg har i hvert fald sparet mange penge og ærgrelser ved at få Hannes hjælp.

Tak Hanne for rigtig gode råd og vejledning. 

Helle Frederiksen, Kolding

Hvordan foregår en adfærdskonsultation i praksis?

En adfærdskonsultation er en rådgivende og vejledende samtale, som foregår hjemme hos jer. Jeg kommer hjem til jer, da det er der din hund føler sig mest tryg og ikke bliver forstyrret og påvirket af mange nye indtryk. Det giver mig muligheden for at observere hundens normale adfærd.


Samtalen vil have fokus på både dig og din hund, idet jeg betragter jer som et team. Vejledningen vil derfor rette sig mod at skabe de bedste betingelser for samspillet mellem dig og din hund.

 • Vi aftaler dato og tidspunkt for konsultationen
 • Jeg fremsender et spørgeskema, som tjener til min forberedelse forud for vores møde.
 • Vi mødes hos jer. Konsultationen indledes med en samtale,
 • Dernæst skitserer jeg en handlingsplan, som så vidt det er muligt tilpasses jeres nuværende hverdagsmønster under hensyntagen til dine og din hunds behov, muligheder og ressourcer.
 • Vi gennemgår praktiske øvelser for den nødvendige træning af og med din hund.
 • Senest 3 hverdage efter konsultationen modtager du skriftligt en skræddersyet trænings- og handlingsplan inkl. beskrivelse af øvelserne trin for trin.
 • Vi aftaler en telefonisk opfølgning af konsultationen, og jeg kontakter dig telefonisk på det aftalte tidspunkt.

Med mig som din hundeadfærdsbehandler kan du bl.a. forvente:

 • Professionel sparring omkring din familiehund af en erfaren hundetræner og vejleder, som også forstår, at der er en hverdag, som skal hænge sammen.
 • Individuel vejledning og adfærdsterapi tilpasset lige netop dig og din hund
 • Personlig træningsplan tilpasset jeres behov og hverdag
 • At der arbejdes med udgangspunkt i positive træningsmetoder

Mød vores Cane Corso Nero

Kendetegn: Familiens vogter, Dr. Jekyl og Mr. Hyde (alt efter situationen), blid og overbærende overfor alle familie-medlemmer mennesker som dyr. 

Udfordringer: Har (race)typisk hanhundeadfærd, og han fik en korsbåndsskade i en ung alder som udfordrede min faglighed omkring aktivering i en svær tid. Er skeptisk overfor uindbudte fremmede – og udvalgte hanhunde.

Mød vores Broholmer 

Nana

Kendetegn: Den blide kæmpe, mester i dæmpende signaler uden at tabe værdigheden, min arbejdsmakker.

Udfordringer: Den langsomme starter (lærer ikke særligt hurtigt), dominant overfor Nero, kræver en del mental- såvel som fysisk stimulering.

FAQ

Hvad er en hundeadfærdsbehandler?

Kært barn har mange navne. I folkemunde går en hundeadfærdsbehandler ofte under betegnelsen adfærdsrådgiver, adfærdsterapeut, hundepsykolog eller sågar hundehvisker. En hundeadfærdsbehandler tilbyder adfærdsterapi og hjælper dig til bedre trivsel med din hund, hvis din hund udviser uhensigtsmæssig adfærd eller måske direkte problemadfærd.

En dygtig hundeadfærdsbehandler vejleder ud fra en samlet vurdering af samspillet mellem dig og din hund. Det betyder, at adfærdsbehandleren går ind og analyserer på din hunds adfærd, og giver dig råd og vejledning tilpasset din hunds racespecifikke behov, sammenholdt med dine og din hunds individuelle behov set i relation til hinanden. Det er vigtigt, at vejledningen tager udgangspunkt i jeres unikke forhold hvad angår fysiske rammer, men også i de muligheder og ressourcer I har til rådighed i forhold til træningsindsats og problemløsning.

Tilbyder du også hundeadfærdsbehandling andre steder end i Kolding?

Hunderåd har base i Kolding, men jeg kører i hele Syd- og Sønderjylland og hjælper også gerne hundefamilier på Fyn.

Hvad koster en hundeadfærdsbehandler i timen?

På www.hunderaad.dk/priser finder du mine priser for hjælp til din hund omkring træning og adfærd.

Hvorfor gør min hund hele tiden?

Hvis din hund gør mere, end det er normalt for racen, skyldes det højst sandsynligt, at din hund er stresset. Stress hos hunde kan skyldes flere ting, men oftest peger pilen i retning af fejlstimulering – dvs. at hunden ikke bliver aktiveret og stimuleret korrekt, tilstrækkeligt eller måske for meget.

Aktiverings- og stimuleringsbehovet er individuelt fra hund til hund, men der er nogle racetypiske fællestræk, som kan give os et fingerpeg om, hvor på skalaen vi skal placere din hund mht. fysisk, psykisk og social stimulering. Med dette som udgangspunkt, kan jeg som adfærdsbehandler analysere din hunds behov, udarbejde en træningsplan og vha. overskuelige træningsøvelser hjælpe dig med at tilrettelægge træningen og stimuleringen af din hund, så den føler sig godt tilpas og dermed ikke udviser stress-adfærd i form af f.eks. overdreven gøen.

Hvorfor bider og knurrer min hund?

Hvis din hund bider og knurrer, når den er i nærheden af dig, din familie, dine gæster eller af dyr og mennesker, I møder på jeres vej, er det et tegn på, at der er noget galt.

Din hund fortæller med sin adfærd, at alt ikke er, som det skal være. Knurren og bid(markeringer) er hundens måde at udtrykke, at nogen eller noget skal fjerne sig fra den. Årsagerne kan være mange. 

Eksempler kan være:

Smerter (hunden vil ikke røres ved)

Forsvar (hunden har noget, som den vil beskytte – det kan være sig selv, sin familie, mad eller ting)

Usikkerhed (efter mottoet ”jeg knurrer hellere en gang for meget end en gang for lidt af det, jeg er utryg ved, så det fjerner sig fra mig”)


Hvis din hund knurrer og/eller bider eller laver bid-markeringer (snapper ud i luften) er det en god idé, hurtigst muligt at booke en konsultation hos en adfærdsbehandler. En adfærdsbehandler kan hjælpe med at analysere situationerne, hvor din hund udviser den uønskede adfærd, hjælpe dig til at forstå, hvad hunden udtrykker og guide dig til at løse problemet.

Er min hund stresset?
 • Gør din hund for meget og for ofte?
 • Er din hund aggressiv
 • Har din hund svært ved at være alene hjemme
 • Bider din hund i sig selv eller slikker den sig meget (f.eks. på poterne)
 • Bider din hund ting i stykker
 • Traver din hund hvileløst rundt
 • Hyperventilerer din hund
 • Er din hund meget passiv
 • Er din hund svær at få kontakt til


Hvis du kan svare ja til et eller flere af disse spørgsmål, er din hund måske stresset. Som professionel hundeadfærdsbehandler kan jeg hjælpe dig med at analysere din hunds adfærd og give råd og vejledning til at identificere eventuelle stressfaktorer. Derigennem kan du få hjælp til at ændre din hunds adfærd. 

Kan min hund lære at være alene hjemme?

Hunde er flokdyr. Hvis din hund levede i vild natur, ville den være født i en hule og bo der de første uger sammen med sin mor og sine kuldsøskende. Resten af sit liv ville den leve og jage sammen med sin flok. En hund er genetisk set ikke skabt til at være alene.

Vilkårene for vores tamhunde er anderledes. Vi går på arbejde (der skal jo tjenes til hundemaden) og vi har fritidsinteresser, hvor vores hunde ikke nødvendigvis kan komme med. Vores familiehunde må derfor i mange tilfælde tilbringe en del af døgnets timer alene. 

Det at være alene hjemme er noget der skal læres, når man er hund. I nogle tilfælde lærer hunden nemt og hurtigt, at det ikke er ”farligt” at være alene hjemme. I andre tilfælde kan hunden opleve store udfordringer med at være alene, og professionel hjælp er nødvendig for at løse problemet.

Book en gratis og uforpligtende samtale og hør hvordan jeg kan hjælpe dig og din hund.

Hjælpen er er kun et telefonopkald eller en mail væk. Kontakt mig gerne på telefon 60640579 eller klik på linket nedenfor.

Så kontakter jeg dig indenfor 24 timer. 

Du er en vigtig del af processen – jeg dikterer ikke den rigtige vej – den finder vi ved sammen at se på dine og din hunds muligheder, ressourcer, ønsker og behov.

Hundeadfærdsspecialist, Hanne Klinge


Hanne Klinge | Agertoften 30 | Harte | 6000 Kolding​​ | +45 6064 0579 | kontakt.hunderaad@gmail.com